1.9.09

Faula


En un petit poble de la costa mexicana, un nordamericà veu un pescador apunt de fer la migdiada i li pregunta:
-Per què no pesques més?
El mexicà li respon que amb la seva pesca en té prou per satisfer les necessitats de la família.
El nordamericà li pregunta llavors:
- I que fas la resta del temps? - M'aixeco tard, jugo amb els meus fills, faig la migdiada...i vaig a veure els amics on toquem la guitarra mentres ens prenem un got de vi. Tinc una vida molt plena... -li respon el mexicà.
El nordamericà l'interrumpeix vehementment:
- Segueix el meu consell: comença a pescar més estona. Així podràs tenir uns beneficis i comprar-te un vaixell més gran, per llavors obrir la teva pròpia fàbrica, anar a viure als EEUU i dirigir els teus negocis.
- I després?- li pregunta el mexicà.
- Després -contesta l'altre-, pots fer que la teva societat cotitzi en la borsa i guanyar olts milions.
- Milioons!! I després? -insisteix el pescador
- Després podràs retirar-te, viure en un petit poble de la costa, aixecar-se tard pels matins, fer la migdiada, pescar una miqueta, passar la tarda jugant amb els teus fills i fer unes vetllades entranyables amb els amics.

2 comentaris:

Maite Mava ha dit...

M´agraden molt les faules... També m´agraden els migdies, tot i que no pugui fer la migdiada... Potser és per això que torno a Sant Andreu... Perquè era difícil respirar dins d´un centre comercial... La fluorescencia me mata... Ja t´ho explicaré amb més calma en el context adequat..., i no és V de violència, tot i que sigui violent. Beso!

Josep Maria Augé ha dit...

En el fons, suposo que la faula té molt a veure amb tot oi??

Però m'alegro que si t'estaves asfixiant, treguis el cap per tornar a "las verdes praderas" que més a gust hi estaves...
Parlem doncs!

Petoons!!