14.8.07

L'any que tampoc vam fer la Revolució (IV)


Espanya és l'únic país de la OCDE que el poder adquisitiu dels salaris ha baixat en l'última dècada.
Mentres que l'economia espanyola ha crescut, durant aquest període, per sobre de la mitjana de la UE, situant els beneficis empresarials en un augment d'un 73%, el salari mitjà ha caigut un 4%.
I no només això, sinó que el nombre de persones que viuen per sota del llindar de la pobresa relativa (persones amb una font d'ingressos inferior al 60% de la renta mitjana nacional) ha augmentat fins a un 20%, molt per sobre de la mitjana europea i d'altres etapes de governs de dretes.

Però segons Juan Iranzo, director de l'Institut d'Estudis Econòmics, no és Espanya qui ha de convergir cap a Europa, sinó que és Europa la quina ha de convergir cap a Espanya.


I avui en dia encara hi ha gent que creu que hi ha partits d'esquerra i d'obrers.Cada dia que passa, la bomba social s'arma de més pòlvora, tot esperant que els nouvinguts, els nous esclaus del segle XXI, possin foc a la metxa i acabin d'una vegada el què els altres no hem pogut ni començar.

7 comentaris:

Wadyet ha dit...

Por eso me cuesta a mi tanto sobrevivir con 120 euros al mes... mmmmmm! :P

Sitos!

Quoèlet ha dit...

Antitot, primer de tot cal dir que se t'ha trobat a faltar. Postear no és el mateix sense la teva presència i les teves queixelades, company.

Veig que has tornat embriagat per l'estat del benestar escandinau! Espero que no els hi hagis parlat gaire dels salaris catalans a Santa Claus i companyia perquè probablement l'any que ve només ens deixaran baldufes o caixes de cartró buides...
Doncs tot fa pensar que l'Iranzo aquest no s'equivoca, perquè precísament el que està fent la Merkel a Alemanya( que ja va començar el SPD de Schroeder) i el que vol fer l'amic Sarko va encaminat en aquest sentit. Probablement no ho aconseguiran en els salaris, però sí en serveis socials i demés.
Però no et preocupis, quan el preu dels cereals i el blat pugi com l'escuma pel tema dels biocumbustiles, i la barra de pà valgui omplir un dipòsit de benzina tornarem a estar al 1789 :)

Josep Maria Augé ha dit...

Si senyors, cada cop els salaris s'ajusten més al límit (gran invent el dels mileuristes...com si tothom ho cobrés!) i sembla ser que hi ha una tendència a encarir els productes bàsics en base a estrafalaris arguments newecologistes...i espera't amb el boom del canvi climàtic, que tant omplir-se la boca és per una raó: enarir el preu de totes les energies per preservar el medi ambient. És el bluff d'aquest nou fals ecologisme, una pell de corder idonia per amagar el llop de sempre: Don Capital.
Pq al cap i a la fi, qui s'atrevirà a protestar una mesura d'encariment de la llum o del petroli amb l'argument de preservar el medi ambient ?

Gemma Puig Masip ha dit...

Quin panorama ens espera... i el pitjor de tot plegat és que encara ens hem de sentir agraïts... i que encara ens hem de sentir satisfets perquè tot podria anar pitjor molt pitjor...

Poeta per un dia ha dit...

Red Little, no cridis el mal temps que prou que vindrà. Jo mateix, com a usuari de Renfe, entenc perfectament que cada any s'apugi notablement el preu del bitllet ja que les millores en el servei de rodalies obtingudes amb aquests increments es noten constantment... ;(

Wadyet ha dit...

Ufff poeta por un momento realmente me he creido lo q estabas diciendo... :P

Josep Maria Augé ha dit...

Poeta, faci com un servidor des de maig del 2006: a RENFE sense pagar...i ja veuràs com de tant en tant encara et cau un bitllet gratis de la devolució exprès per la jeta,jeje...;P