8.10.07

Cortina de fum: La MAT


Tothom ha sentit a parlar de la MAT, de la línea de Molta Alta Tensió que pretèn interconectar la xarxa francesa i catalana amb el pretext de l'arribada de l'AVE i de garantir el subministrament elèctric a les comarques gironines.
Les diverses plataformes franceses i catalanes que clamen contra aquest projecte argumenten el seu discurs en base a la destrucció del territori, una destrucció evitatble ja que el què realment es pretèn amb aquesta línea es poder vendre els excedents derivats de l'energia nuclear francesa.
Però com sempre passa amb el Poder, aquest discurs no s'ha deslegitimat ja que ja els interessa que ens pensem que aquesta és l'autèntica obra fosca que es representa en l'escenari... perquè, en el fons, hi ha d'altres interessos que es couen entre bastidors i són els realment importants.Però quins són aquests interessos?
L'exportació de les centrals nuclears a África.
Des de ja fa un temps, alguns països (com Rússia) ja estan negociant amb països del Magreb per vendre'ls complexos nuclears sencers a canvi d'una futura exportació de part de l'energia generada. En aquest sentit, ja existeix un marc estructural on es resituen les futures centrals nuclears europees al nord d'àfrica i a la Índia, un cop s'hagi admés que aquestes són necessaries i primordials per generar l'energia necessària que requereix el nou món occidental, però aquest cop amb un nou condicionant: que aquestes centrals nuclears estiguin el màxim allunyades de centres urbans europeus per minimitzar un possible desastre nuclear i les enfermetats derivades dels qui tracten i treballen amb aquesta energia.

I en el fons, aquest és l'autèntic sentit de la MAT: assegurar una interconnexió potent d'Espanya amb la resta d'Europa un cop África passi a ésser La Central Nuclear d'Europa i Espanya l'enllac amb aquesta.
Perquè ara que ja estem acabant amb el procés d'espoliació de les riqueses minerals i naturals d'África i recuperem l'esclavitud del negre camuflada en precaris contractes laborals...d' África ja no en podem extreure res més i l'únic ús que en podem obtenir és que passi a ésser una plataforma residual del planeta Terra.

7 comentaris:

ragnarok ha dit...

I encara ens volen fer creure que som europeus amb igualtat de condicions, per uns governs, que molts d'ells pensen que Àfrica comença als Pirineus... de no ser pels interessos, no hi hauria ni MAT ni res...

Quoèlet ha dit...

Bona informació, Antitot. Com sempre no tenia ni fava d'aquests plans d'interconnexió nuclear amb Àfrica, però té bastant sentit.
I tens raó, després d'explotar, rapinyar i robar tot els recursos del continent ara es dóna un altra volta rosca abocant-los tota la nostra merda, amb perdó.
En fi, el dia que despertin riute'n dels islamistes...

Poeta per un dia ha dit...

L'Antz sempre ens sorprén trobant conspiracions als lloc més insospitats i el greu del cas és que, normalment, té raó (amb l'excepció del dia que va informar-me personalment que el formatge blau porta un microxip que, un cop ingerit, permet als governs de controlar la població,... amb el que m'agrada a mi... ;p)

Quoèlet ha dit...

Juas!
No fotis, Poet! A mi em va dir, amb el seu posat més seriós, que si seguia menjant Big Mac's acabaria votant PP i defensant a la Pantoja en públic!
Com ens manipula aquest Antitodo... ;-))

Josep Maria Augé ha dit...

Reíd, reíd malditos!!!! Però d'aquí uns anys, quan a tots us hagi posat un empast el dentista amb un micrchip inserit a dins i sigueu els robots que Asimov va predir, ja me n'encardaré de vosaltres ja..pq sino, pq us penseu que s'està fent aquesta apologia dels dolços?Pq se us corquin els queixals!!

Però bé, ja sabeu com son els Poderosos, que no s'estan sense miraments i que la seva concepció de l'ésser humà varia en funció del rendiment econòmic que se li pot treure...En parlem d'aquí un temps!;)

samain ha dit...

Tot un toc d'atenció sobre la MAT i el seu entorn... però, a cas ens estranya? Àfrica, per sort o desgràcia, té encara riqueses minerals i naturals per espoliar, explotar, manllevar i robar... i ara, hi ha un altre ús més que s'afegirà a la llista d'interessos... Àfrica es convertirà en un negoci europeu, com ja va ser-ho en el seu moment Amèrica llatina, i aquesta "Espanya" veurà com les "mercaderies" aniran a nudrir a altres països, com ja va passar.

Unknown ha dit...

visca les plataformes residuals sostenibles com aquesta: www.plataformaresidual.com


www.myspace.com/correntaltern