4.3.08

La vaga del bus


Molt s'ha parlat aquesta setmana de la vaga que mantenen els conductors d'autobús de Barcelona per aconseguir millores laborals, entre elles de poder gaudir de dos dies de descans setmanal. Una vaga que, per cert, la direcció de TMB ha intentat mediatitzar per posar l'opinió pública en contra manipulant la informació i tergiversant les reivindicacuons sindicals. Només cal veure la falca propagandística que han insertat en diversos mitjans de comunicació per confondre la població.

Situació similar va passar quan es va produir la vaga del personal d'Iberia, on la població, en comptes de recolzar-los, es va dividir per criticar la seva actitud reivindicativa i de cerca de millores laborals. Una població que, fa 50 anys, feia vagues generals si el pa pujava un cèntim, i que ara denuncia qualsevol intent de vaga amb cara i ulls en una mostra total de egoisme i de falta de solidaritat.

Molt hauriem d'apendre com s'han dut a terme les diverses vagues dels conductors. Aquests conductors ens han demostrat que la democràcia de base es pot assolir, duent a terme assamblees diàries de treballadors per remar tots junts en la mateixa direcció, establint una base unitària i combativa decidida no pels buròcrates des grans sindicats espanyols, sinó pels propis treballadors. Perquè, sino, una vaga recolzada pel 85-90% dels treballadors no compta amb el suport desls grans sindicats espanyols i els majoritaris del col·lectiu? Dubto molt que aquest cop d'atenció els faci canviar, però aquesta és la manera de recuperar el poder per part dels treballadors i no estar a l'ampar d'uns sindicats conxorxats amb els comites d'empresa i els partits polítics.

Durant aquests dies també hem pogut apreciar com TMB ha intentat sabotejar la vaga difonen una falàcia interessada: si els treballadors aconsegueixen el què reclamen, el bitllet del bus pujarà. Essent el transport públic de Barcelona el més car de l'Estat Espanyol...com és que es conductors de Madrid, Bilbao o Sevilla si que gaudeixen de les condicions que reclamen els de Barcelona?

Per si no ho sabeu, TMB és l'empresa espanyola amb més directius. Tot i que el sou d'aquestos no consta en cap conveni laboral per no destapar a caixa de trons, CGT va descobrir que hi havia una plantilla de més de 200 directius que estava cobrant entre 75.000 i 85.000€ anuals. Sous secrets, directius secrets....
A més a més, ja fa mig any CGT va denunciar que hi ha una nòmina de directius jubilats que estan cobrant fins a mig milió d'euros anuals, alguns dels quals cobren per partida doble: del bus i del metro. No fos cas que per acontentar els treballadors els hi haguessin de rebaixar aquestes jubilacions d'or...

Un TMB que fa uns anys també va intentar silenciar el suicidi d'un conductor que acabava d'esser d'acomiadar per haver-se quedat, pressumptament, amb l'import d'un bitllet, és a dir, 1.10 €. Pablo Díez, amb un expedient net sens ecap falta disciplinària, es va suicidar la tarda del 30 de març després de rebre la carta d'acomiadament de TMB per aquest fet. Tot i que ell va al·legar que el bitllet que, suposadament, havia robat l'import es va deure al fet de què mentres havia baixat del bus per anar al lavabo, una senyora havia pujat al bus i havia robat el ticket, l'empresa no se'l va creure i al cap d'uns dies li va enviar la fatídica missiva.

En fi, que des d'aquets humil racó, animar als conductors que continuïn la seva lluita, que continuïn demostrant-nos amb el seu exemple que una altra democràcia és possible i que, malgrat la campanya brutal contra les seves mobilitzacions, els continuarem recolzant fins que aconsegueixin el que desitjin, desenmascarant, alhora, aquells partits polítics que s'omplen la boca en dir que són obrers i els impulsors de mesures conciliadores amb la família però que alhora de la veritat ens demostren que són tant miserables com els altres.


7 comentaris:

Wadyet ha dit...

Dedicado a la Wadyet dedicado a la Wadyet!!! Ya hablaremos tu y yo largo tendido, q no hace falta leer entre lineas para captar tu bonita opinión sobre mi...

Y cn estoy y un bizcocho... mmmmm me retiro!

Dedicame algo más bonito anda... q sino Horus bajará a arrancarte ls ojitos!!! :P

Besitoooooooos!!!! :P

Josep Maria Augé ha dit...

Yo que pensaba que me íbas a atacar y, por primera vez, alguien me metía caña en mi propio blog....
Que te has descuidado la dentadura postiza en el traslado y no puedes morder? (es coñaaa..)

besitos angelicales!;P

Wadyet ha dit...

jajajaja :P La dentadura postiza... te voy a dar!!

Ya sabes pq estoy en "contra" de esta huelga... pq esto siempre afecta a los mismos y a la larga no sirve para nada. Después de unos tres años de manifestaciones, de cortar calles, de recoger firmas, de ir de un lado a otro x lo del AVE crees q sirve de algo?? Nooooo, al final lo q les da la gana y punto, y da igual, si el pueblo está de acuerdo o no. Quizá soy de las q se han rendido demasiado pronto pero weno...

El problema de esta huelga es de los pobres que se levantan x la mañana, q el metro no les deja cerca de sus lugares de trabajo, q no tienen manera de llegar sino es en autobus y q quizá cuando entran a trabajar ya no hay servicios mínimos... esas personas q tb tienen q mantener una familia, a los q tambien les gustaria pasar más tiempo con ellos, pero q trabajan un montón de horas x un sueldo miserable y q al final tienen q pluriemplearse y apenas pueden ver a sus hijos... a personas, como por ej mi padre, q si dice una voz más alta q otra y cn la edad q tiene le ponen de patitas en la calle (ya te explique en su momento)... y justo son esas personas las q más sufren esa huelga.

No te digo q no tengan sus razones, q no sea licito q lo pidan e incluso realmente necesario. Una de las imagenes q mejor recuerdo es a un conductor de autobús al que su mujer y su hijo pequeño iban a verlo cada vez q llegaba al origen y final de su linea, para q asi el hombre pudiese estar un ratito con su niño. Pero es lo de siempre... al final siempre hay algunos q sufren estas decisiones.

Los golpes deberían ser más contundentes, de esta manera solo alargamos la agonía para el resto de trabajadores, mientras q los de arriba estan tan contentos... asi q la solución ya sabes cual es: huelga conjunta de bus y metro (y nada de servicios mínimos)! :P Eso si q fastidia! :P

Besitooooooos!!!

PD:: cuando muerdo tampoco hago mucho daño, verdad???

Poeta per un dia ha dit...

Jo apostaria per agafar autobusos i estampar-los contra la seu central de TMB, o aparcar-los a la plaça de Sant Jaume, col·lapsant les entrades i sortides del palau de la gene i de l'ajuntament, o carregar-los de directius i deixar-los, portes barrades, dins de la zona dels cocodrils del zoològic (per si algun s'anima a trencar els vidres per sortir). Però, com bé diu la Wadyet, el que aconsegueixen ara, només, es "putejar" la gent que ha d'agafar l'autobús per necessitat (i els directius no l'agafen). Si això repercutís que aquesta gent "putejada", al seu torn, originés una queixa social a gran escala, molt bé. Però, com ja apuntes, A., la resposta és la resignació, igualet que es resigna gent com el C. a agafar l'autobús per anar a Gavà, enlloc d'emportar-se una bombona de butà i fer-la esclatar dins del primer AVE que arribi a Sants. En fin... gràcies per informar de la contra-informació, com sempre... Muaks pels tres!

Wadyet ha dit...

Jejeje Poeta... les plantearé a los de la Plataforma del Ave la opción de hacer estallar la bombona de butano en el AVE jeje :P

Besitoooooooos!!!

Josep Maria Augé ha dit...

Entenc que les vagues sempre fan efecte sobre quo menys culpa teva, però en el fons busquen aquesta irritació col·lectiva per tal de què la gent presioni pq la situació s'arregli...i no pq la gent es posicioni al costat dels de dalt pq d'aquesta manera no baixaran del burro!!
Es molt trist que qualsevol vaga amb cara i ulls d'avui en dia es demonitzi, Wadyet!!
Aquesta nova moral de lo políticament correcte i de la Ciutadania l'únic que serveix es per anestesiar-nos i veure que qualsevol msotra d'insubordinació és il·legítima pq trenca amb la dolça rutina del nostre dia a dia...

I una cosa són les vagues i una altra les manifestacions...de que serveix una mani d'avui en dia?Per desfogar-te i punto!!Saps que no et faran cas pq no condueix a res, pq no fot un cop de puny a la taula...Que passava a les manis de l'any 50? Que es causava un desordre tant brutal que la ciutat s'havia de parar i fins que no s'arreglava el conflicte no es reiniciava...però sortir amb quatre pancartes i quatre crits de guerra no serveix de res!!!

En fi, que les condicions pèssimes que tenim a nivell laboral, econòmic, inflacionista...és per culpa nostra, pq en el fons saben que, malgrat que ens escanyin una mica més cada dia, no tenim ni esma per cridar!

Petoneeetsss sulfúrics!

Wadyet ha dit...

Acaso hay algo q sirva?? Crees q les estan escuchando... q haran algo?? No hablo de lo politicamente correcto ni de civismo ni de ciudadania, hablo de q las acciones tienen q arremeter directamente con la cuspide del conflicto. Es practicamente imposible q un movimiento tan "suave" como el de esta huelga provoque un movimiento en masa de la población, y al final mientras la chica q vive dos casas más allá, o el padre del piso de abajo, tienen q salir una hora antes de casa para ir a trabajar, ls q manejan todo estan tan comodos pq no les afecta. Y es a ellos a los q se debería molestar!

No es x civismo es x jerarquias... el problema está en la cuspide de la pirámide, si claro, si toda la base se movilizara se haría algo pero ya sabemos q no sucederá... Si somos cobardes, si es triste... pero ya nadie da nada x nadie...

Besitooos fescos (para contrarrestar el sulfúrico tuyo :P)!!