25.11.07

Reflexions (XXIII)


Guerra a la violencia: éste es el móvil esencial del anarquismo. Desgraciadamente con mucha frecuencia, contra la violencia no existe otro medio de defensa que la violencia. Pero, incluso entonces no es violento el que se defiende, sino el que obliga a los otros a tenerse que defender; no es violento el que recurre al arma homicida contra el usurpador armado que atenta a su vida, a su libertad, a su pan. El asesino es el que pone a otros en la terrible necesidad de matar o morir. Es el derecho a la defensa, que se convierte en sacrificio, en sublime holocausto al principio de solidaridad humana, cuando el hombre no se defiende a sí mismo sino que defiende a los otros en su propio perjuicio, afrontando serenamente la esclavitud, la tortura, la muerte.

Errico Malatesta

4 comentaris:

Unknown ha dit...

even i dont kono your language but you have a nice blog..

Poeta per un dia ha dit...

Indeed, Anti's blog is very interesting and visualy attractive. We speak Catalan here but I am sure I share Anti's view that English comments are more than welcome. Cheers!!

Antz, així m'agrada, internacionalitzant el blog!! Només cal posar una foto del MM que el cercador es torna omniscent!! Salute!

Josep Àngel Colomés ha dit...

Sempre he pensat que la violència genera violència però és cert que aquesta és necessària. En el meu cas la violència la passo per dins intentant quedar en pau amb mi i intentant a fora, aportar pau. Si la violència l'exterioritzo quedo pitjor per dins i el de fora queda pitjor.

Josep Maria Augé ha dit...

Gràcies Poeta per fer-me d'enllaç amb la noia indonesia...que suposo que buscant algun tipus de manual anticiclons va anar a espetegar en aquest blog!!!A veure si ho superes, a veure!!!

Colo, la violència com a acció segurament es detestable, però com a reacció és necessària, ja que sinó aquell que l'usa parteix amb una advantatge insuperable si no caus al seu joc...i llavors es generen les centenars d'injustícies que encara campen en ple segle XXI.
Pq sinó, amic Colo, l'ús legítim de la violència es monopolitzat per l'Estat?