20.6.07

L'any que tampoc vam fer la Revolució (III)


L'Estat Espanyol ha augmentat en un 27% les despeses militars en el pressupost del 2007. Estem parlant de 17.977.230.000 d’euros, 49,25 milions d'euros diaris (8.194 milions de pessetes), cosa que equival a 423 euros l'any per habitant de l'Estat. Part important d'aquest pressupost va destinat a la compra de nous avions i tancs, a més de mantenir les estructures paramilitars espanyoles arreu del món.

A escala mundial la xifra és igualment espectacular, fregant els
2.000.000.000.000 (bilions) de dòlars.

I llavors diuen que no hi ha diners per invertir en l'educació, la sanitat, plans de xoc contra la fam, renta bàsica universal...

3 comentaris:

Poeta per un dia ha dit...

Em sembla molt adequat aquest post en les dates que estem pagant la declaració de la renda. Et vénen ganes d'agafar una aixada i entrar a l'agència de recaptació més propera...

Quoèlet ha dit...

Bon apunt, poeta.
Em sembla increïble que la gent que es queixa de les subvencions que rep una part del sector cultural com el del cinema, la música, el llibre, etc no diguin ni pío sobre la quantitat de pasta indecent que va a parar a la part de l'Estat que, a sobre de ser totalment inútil a aquestes alçades de la partida, és més immoral que veure a l'Aznar fent campanyes de seguretat vial. De totes maneres, segur que tota aquesta gent està encantada amb la pasta que se'n porten els militars.
Vinga, intento tranquilitzar-me que ja començo a hiperventilar de nou...

Josep Maria Augé ha dit...

És curiós quan es diu que l'estament militar i el religiós no tenen tanta força com fa uns segles, quan des de l'Estat se'ls considera, econòmicament parlant, forces importants. L'Esglèsia rep cada any més pasta, i a mes, la casella de la declaració del 0.7% destinat a ONGs es copada, en un 80%, per Ongs de caràcter cristià.

Tot hipocrèsia, un circ senyors...el president que va guanyar una campanya posicionant-se en contra d'una guerra és el mateix que augmenta, any rera any, l'aixeta als militars, ben secundats pels pacifistes d'Iu i IC..