24.6.07

Paranoies no tant paranoiques


S'anomena teoria conspirativa l'intent d'explicar algun succés polític, social o històric en base a una trama secreta perpetrada i encuberta pels ostentors del poder. Alhora s'acostuma a titllar de paranòics a tots aquells que, de tant en tant, analitzen un fenomen en base a aquesta teoria; aquells que defensen que en el teatre de l'espectacle, a vegades són més importants els quins actuen darrera les bambalines que els actors que surten es escena.

Doncs bé, el dilluns 25 de juny, l'Agència Central d'Intel·ligència, la CIA, desclassificarà part del seu arxiu històric dels anys 50 on es podrà comprovar part de les seves atrocitats durant aquell període fosc de l' Agència:

  • Complots per assassinar a líders com Fidel Castro o Patricio Lumumba, tots ells fracassats.
  • Activitats d'espionatge domèstic contra crítics i dissidents, elaborant un arxiu de més de 9.900 fitxes que incloïen crítics amb el Vietnam, reconeguts períodistes de l'època o exagents de l'Agència crítics amb la mateixa
  • Segrest de desertors russos així com la violació sistremàtica del correu entre la URSS i els EUA com el de la Casa Blanca amb la Xina.
  • Finançament d'investigacions en institucions acadèmiques sobre la modificació del comportament a través de les drogues.
  • Seguiment i vigilància clandestina a militants de la causa negra
  • Experimentació humana
L'actual director de la CIA, Michael Hayden, ha comentat recentment que malgrat que el material que farà públic no és molt positiu per la imatge de l'organisme, aquest és part de la història i ofereix una visió d'un temps i d'una agència d'espionatge molt diferent a la d'avui en dia.

El dubte que em quedà és que si tots aquests paranoics de les teories conspiratives estan d'enhorabona o no, ja que...quins interessos s'amaguen darrera aquesta decisió d'ensenyar els draps bruts de l'Agència? Quina en tenen pensada???

Todo poder es una conspiración permanente
Honoré de Balzac

8 comentaris:

Poeta per un dia ha dit...

Bon post amic Antz,

Jo, quan sovint m'he plantejat la necessitat d'amagar un CD amb material "eròtico-festiu" per tal que ulls inocents no resultessin ferits en la seva sensibilitat, on l'he amagat?? Dins la pila de CDs... O bé, llegint-ho d'una altra manera, quina és la mentida més difícil de descobrir?: aquella que t'he una part de veritat important. Jo si explico que ahir vaig anar a córrer i vaig fer 15 quilòmetres, serà una mentida. Però se'm veurà el llautó més fàcilment si, enlloc d'anar a córrer, me'n vaig anar a fer el café al bareto i a llegir-hi el diari, que si en realitat me'n vaig a córrer però en faig 5 enlloc de 15.

Josep Maria Augé ha dit...

Bona metàfora Poeta...però alhora m'ha creat un cert dubte: com és que pots fer aquesta informació?Saps coses?Ets d'ells? Ets, realment, el creador del Agente Naranja?

Però ja veus que per molt que es destapin aquestes coses, no passa res...a la gent se li'n refot que fot 50 anys s'expermientès amb drogues a la població sense el seu consentiment; és més important si aquest any, al Festival de la Llangosta de Maine, la salsa anirà inclosa al preu o s'haurà de pagar apart...en fin..

Wadyet ha dit...

La gente es asi... a veces se preocupan x tonterias y prefieren vivir en la ignorancia y no saber cosas realmente importantes...

Entre estas cosas importantes q yo quiero saber se encuentra la gran pregunta q se hacia el Anti sobre el Poeta... mmmmm como sabes tanto??? :P

Muakkkks

Poeta per un dia ha dit...

Amics,

Admetent que sé tot això vol dir que hi ha molt més que sé que no admeto. I si admeto que sé això i se'm titlla d'agent de la CIA, això possiblement vol dir que també formo part d'altres agències, molt més secretes i perilloses que la CIA i que, com que amb la meva confessió ja us esparvereu, no arribeu a sospitar fins a quina profunditat puc estar implicat en el propi funcionament de l'economia a escala mundial. ;P

Petonets per la Wadyet, vosté Antz, ens trobem al lloc de sempre i bescanviem pastilles de memòria.

Josep Maria Augé ha dit...

Seguro que el Poeta es de una logia hipersecreta que controla a los que controlan...
La primera vez que lo vi desnudo, con el escroto mutilado, me pregunté: -"Que t'ha passat a la bosseta, Poeta?"
-"Res, res...de petit vaig intentar emular l'escena de Taxidermia amb la gallina i ja veus..."
Però seguro que es mentira, que es fruto del rito de iniciación de su logia hipersecreta...

Poeta per un dia ha dit...

Veig, AntZ, que m'ha descobert per les meves cicatrius genitals. Però bé, ara cal que feu una cerca al wikipedia per a saber quina és la lògia que es caracteritza per aquests tipus de ritus iniciàtics. Compte, però, elimineu els cookies un cop feta la recerca, no sigui que us trobeu amb una sorpresa alguna nit, en un carreró fosc.

Quoèlet ha dit...

A veure, com diria Matias Prats en una de les seves més lúcides intervencions: ¡¡¡PERO ESTO QUÉ ES!!!
Jo, que anava a posar el meu humil gra de sorra en aquest post sobre l'apassionant mont de les agències d'informació i intel·ligència, em trobo als antitonians parlant de:
a) Cicratius a la bossa escrotal.
b) Ritus iniciàtics de mutilacions genitals.
c) El festival de la llagosta al Maine.
d) Corregudes de 15 quilòmetres amb una pila de CD's porno.
No sé nois i noies, però coneixo uns terapèutes que treballen a un lloc anomenat Pentàgon, els quals han dissenyat un tractament a base d'electrodes a la part parietal del crani que fan que la gent torni a respectar els valors tradicionals que tant trobem a faltar en aquesta mena de debats com són els de country, family and religion.
M'esteu preocupant amics, m'esteu preocupant...

Josep Maria Augé ha dit...

Q, posa seny siusplau, i ofereix-nos el teu punt de vista siusplau...