15.4.07

Terroristes virtuals



En un dels meus primers posts, us parlava que estava causant furor Second live, un món virtual que permetia a l'usuari encarnar una nova vida, un alter ego, més enllà de la realitat pura i dura. Si fa poc saltava a la premsa que U2 va realitzar un concert sorpresa que va trasbalsar a la comunitat; o que la CIA estava introduïnt secretes per descobrir si s'està incomplint les lleis del joc nordamericanes, fa poques setmanes es va presentar en societat un grup terrorista que pretèn denunciar la mercantilització i capitalització creixenet d'aquest paradís utòpic, Second Life Liberation Army.

Va ser en el mes de Febrer quan van irrompre disparant a gent i col·locant explosius virtuals als edificis més significatius, com per exemple a la seu de Reebok. El pànic s'ha apoderat dels gestors de la comunitat, que intenten negociar amb els terroristas perquè aturin aquesta petita revolució virtual.

Second Life Liberation Army (SLLA) pretèn instaurar una democràcia ciutadana a la comunitat, ja que denuncia que ara està a mans d'un grup de tecnòcrates autoritaris sense que els usuaris tinguin dret a decidir sobre cap qüestió important de la comunitat; alhora que exigeix crear els Drets de l'Avatar, una extrapolació virtual dels Drets Humans Universals i que, ara per ara, no en gaudeixen els oprimits ciutadans secondlifelians.

Per la seva part, Philip Rosedale, creador i president de Second Live, argumenta que es necessari pel creixement de Second Live els diners que reben de les empreses que volen instaurar una seu virtual en aquest particular món, i que el retorn a un passat més utòpic que reclamen els terroristes és ja impossible amb la popularització actual que gaudeix la comunitat.

En fi, és curiós com els models estructurals de la societat es reprodueixen tant mimèticament en qualsevol espai, geogràfic o virtual, en que volguem habitar. Com també és molt trist que la gent es mobilitzi enèrgicament pels abusos que reben en el món virtual mentres en el món real assimilen la seva situació com a òptima i normal.

Com digué aquell:

La revolución no era ésto

O potser tenia raó Aristòtil quan afirmà:

Las revoluciones no se hacen por menudencias, pero nacen por menudencias

10 comentaris:

Poeta per un dia ha dit...

Amic Antz,... veig que ja li han censurat la imatge. Això del Second Life és un pas previ al Matrix. Ara creem els nostres avatars, perfilant-los tan com podem i segons els nostres instints més secrets. Imaginem-nos, en un futur, que podem transferir completament la nostra ment (que en el fons no són més que una currua molt llarga d'uns i de zeros) a un avatar virtual i llavors deixem d'existir aquí i passem a existir exclusivament allà.

Quoèlet ha dit...

No sé Antz Attack i Poeta, a mi tot el relacionat amb Second Life em provoca una mandra descomunal. Potser el fet d'afegir un grup de terroristes virtuals no és més que màrketing per tal de sortir a la prensa i que puguin dir nosaltres també en tenim! A més no coneixo ningú que, jugui? o estigui ficat en el second Life, en canvi sí que coneixo centenars de persones de persones que interactuen cada dia amb Megavixens.com
Collons, sempres estic amb el mateix! Coneixeu algú que trafiqui amb bromur??? Ho necessito

Poeta per un dia ha dit...

Ai quoèlet,... Bromur,... quina gràcia. Jo cada dia me'n poso una monodosi a la motxilla, no sigui que ara que arriba la primavera sofreixi algun impacte visual desproporcionat que em condueixi a pensaments impurs. En aquest cas: càpsula de bromur en sec, sense aigua. Jo tampoc conec ningú que jugui al Second Life, i això que estic força interessat en els jocs d'ordinador (menys que abans, però encara conservo un cert aire freakish). Crec, fins i tot, que ni existeix aquest joc. Només existeixen les persones que en parlen.

Josep Maria Augé ha dit...

I si vosaltres esteu a Second Live?I si vos, Poeta, es tant sols un avatar que ha creat un individu amb la mala llet que a les característiques inicials hi poses "tenir el cor trencat"?
I si vos, Quoèlet, el subjecte que l'ha creat és un fill de puta que t'ha destinat a traficar amb BBDD abakusianes que estan en un continu desgavell??

I si un servidor és aquest individu maligne que us ha creat?

Poeta per un dia ha dit...

I si tu, amic e amat Antzy, no ets més que un avatar també, creat per un individu amant de les històries circulars i de l'etern retorn i de les nines russes, que t'ha caracteritzat, en el moment de la teva creació com a "maligne creador d'avatars de perfil cor-trencat i traficants de BBDD"?. I si aquest individu, al seu torn, és un avatar creat per.....

Quoèlet ha dit...

Ei, si a mi m'ha creat algú ha estat una ment sublim, un demiürg que sabia el que es feia; en canvi la BBDD ha esta creada pel mateix Satanàs reencarnat en informàtic, o potser ha estat Marilyn Manson? Ja no sé què pensar... Estic perdent la fe... Penitengiagite!

Josep Maria Augé ha dit...

HERETGEEEE Quoèlet, HERETGEEEE!!!!Estàs fet un maleït dulcinià, que t'ha fallat el software?

Poeta, poeta...el maleït etern retorn, aquest bucle és infinit i només ens pot conduir a la bogeria!!!

Josep Maria Augé ha dit...

I parlant del Manson, després de deixar la Von Tesse, el cabron l'ha canviat per una puber anomenada Evan Rachel Wood, el qual el Poeta la recordarà per protagonitzar Thirteen...I llavors el Poeta, que és més jove que el Manson, descarta les púbers del vector 16-21 anys pq assegura que no té possibilitats i que són immadures...i llavors et passa el què et passa Poeta! ;)

Poeta per un dia ha dit...

Buenu.... doncs aquest cap de setmana em pintaré tota la cara de blanc, em posaré una lent de contacte cosmètica a l'ull esquerra, em ressaltaré els llavis i els ulls amb un quilo de maquillatge, em vestiré de negre de cap a peus, em posaré uns talons de dos pams a cada peu i sortiré a lligar amb les noietes que fan botellón a la plaça major. Desitgeu-me sort!

Josep Maria Augé ha dit...

Si surts així algun dia de la teva vida, inclús Carnaval o a les teves freqüents visites a Las Cuevas del Sado, em tallo la títola amb un ganivet de plàstic i ho penjo al youtube i al blog del bisbe...